Алуминиева окачена фасада

Галерия

Стъклени фасади
Стъклени фасади

Алсис билдинг груп предлага изработка и монтаж на окачени фасади, съобразени с ефективността, функционалноста, удобството, спецификите на сградата и естетическото оформление на проекта.

При проектите за фасадно оформление с остъкляване следва да се имат предвид няколко основни фактора. На първо място това са техническите параметри на сградата и самата фасада, местоположението, както и климатични особености на района, в който е ситуирана. Според тези особености, съобразено с желанието на клиента, се избира оптимален вариант, поради наличието на огромен избор от решения за фасадата. Не на последно място се взимат предвид нуждите и изискванията на сградата според вътрешната функционалност и предназначението.

Окачените фасади биват три вида:

  • Стандартна фасада с алуминиева капачка. Това е и най-разпространената система. При нея се монтира външна алуминиева капачка по вертикалата или хоризонталата. Носещата конструкция на окачената фасада от подобен тип е разположена от към вътрешната страна, откъм стената, а не от външната, видима страна на фасадата. Този вид окачени фасади представят система Е – 6400. Алуминиевата конструкция е изградена от профили с ширина 60 мм. Капачките по-често са прави, но при нужда могат да бъдат и обли или скосени. Фирмата изработва всички посочени видове. Наред с това, нашите клиенти имат възможност за избор на цвят на алуминиевите елементи. Предлагаме богата гама от цветове и нюанси, с което акцентираме върху естетическата страна на фасадното оформление и задоволяваме всяка нужда и желание на клиента.
  • Структурна – При този тип фасади, фасадата е съставена от единна повърхност без видими монтажни планки. За монтажа се използва структурен силикон за адезия. Благодарение на тези особености, структурната окачена фасада има огледален ефект. Той се получава заради липса на видими от външната страна на фасадата, монтажни планки и други крепежни алуминиеви елементи. При монтажа на този вид система се оставят съвсем малки отстояния между стъклата. Те са предназначени основно да компенсират температурни колебания. Структурните фасади са най-енергоефективни между останалите видове фасади, заради технологията на монтаж и особеностите на конструкцията.
  • Полуструктурна – Това е комбинация от най разпространените стандартни и структурни окачени фасади. Полуструктурното фасадно оформление представлява конструкция, при която за носещи елементи се използват вертикални и хоризонтални профили, подобно на стандартната конструкция. Този тип фасади използват специално залепване на стъклопакетите. Алуминиевите профили се използват като носещ елемент на цялостната конструкция. Стъклопакетът е в обособена рамка, изградена от алуминиеви профили. Тази рамка не се забелязва при външно наблюдение, което дава ефекта на цялостната конструкция, подобен на този при структурните фасади. Полуструктурните фасади съчетават предимствата на структурната, техническите характеристики и предимства на структурните и на стандартните фасади.

Основни предимства на стъклените окачени фасади.

На първо място от предимствата трябва да бъде поставен естетическият ефект, който окачената фасада дава на сградата. Това важи както за външните наблюдатели, така и за архитектите, които имат голяма свобода да развихрят своята идея, използвайки различни форми, цветовете и начини на монтаж, предоставени им от спецификата на видовете окачени стъклени фасади.

Осветеноста на помещението, гарантирана от този тип фасади, също е сред големите им плюсове. Характеристика, особено важна за помещения и сгради с много хора и движение. Такива най-често са сградите с обществено предназначение. В тази връзка следва да се отбележи и икономичноста на отоплението, която дават окачените фасади. Благодарение на различните видове стъклопакети, които се използват при монтажа,се постигат високи нива на енергийна ефективност.

Добре проектираните, изпълнени и монтирани окачени фасади, като тези на Алсис билдинг груп, ще ви осигурят малко загуба на топлина през зимата и достатъчно ниска температура през топлината на лятото.

ОСНОВНИ МИНУСИ НА СТЪКЛЕНИТЕ ОКАЧЕНИ ФАСАДИ

Неизбежно, като всяко друго съоръжение, и окачените фасади имат своите минуси. Най-сериозният, от който е чупливостта. Макар че устойчивостта на стъклата е усилена, все пак стъклото си остава по-крехък материал в сравнение с другите инертни материали. В този смисъл то има много по-слаба устойчивост на удари и натиск. Дори и да не бъде счупено при удар, цялостта му може да бъде нарушена и тази част от фасадата ще се превърне в неприятна гледка. Добрата новина е, че при желание на клиента , това може да бъде поправено лесно и бързо, чрез подмяна на повредения елемент.

НЯКОЛКО СЪВЕТА ЗА ПО-ДЪЛГИЯ ЖИВОТ НА ВАШАТА ОКАЧЕНА ФАСАДА

Основно правило не само за окачени фасади, но и за строителството, е изборът на качествени материали, наред с правилното проектиране и коректно изпълнение. При изпълнение на тези условия, Вие ще си гарантирате добрия вид на вашата окачената стъклена фасада. Единственото, от което ще има нужда за красивия изглед, ще бъде измиването на стъклата.

За дългия живот на Вашата фасада следва да имате предвид следното при проектиране и избора на тип. От особена важност са атмосферните условия в района на сградата и най-вече ветровете, като климатичен фактор. Друг фактор при избора е отоплителната и вентилационна система на сградата.

Окачени фасади от Алсис билдинг груп осигуряват високо ниво на защита от атмосферни влияния. Продукцията ни отговаря на международните стандарти за шумо и термоизолация. Ще се погрижим за Вашия правилен избор, като Ви посъветваме спрямо нуждите и особеностите на сградата. Разбира се, ще обърнем внимание и на Вашите желания в оформлението, за което можем да осигурим достатъчно възможности, задоволяващи всяка ваша нужда!

 

Галерия

Стъклени фасади
Стъклени фасади